13:00

Ilyrien IF (6)

Referat

Referat: Båstads GIF (5) - Ilyrien IF (6)

Vi hade redan inför matchen mot Ilyrien IF säkrat gruppsegern med två vinster. Därmed kunde vi spela något mer avslappnat än tidigare samtidigt som vi kunde rotera friskt i laget.

Ilyrien kom i sin tur med två förluster och hade ingenting mer än hedern att spela för. Men vi visste att detta var en toppmatch för dem och en chans att ta med sig en bra prestation in till seriestarten om 3 veckor.

Vi inledde väldigt piggt och fick rätt på både offensiven och defensiven. Bortalaget hade svårt att hinna med våra spelvändningar och vi kom ofta loss på kanterna. 4-0 tog vi med oss in i pausvilan och var där överens om att även om prestationen så långt varit bra, så hade vi mer att ge.

Vi inleder andra halvlek ganska likt den första och är det bättre laget. Drygt 15 minuter in i andra slår vi av på tempot och IIF tillåts äga mer boll samtidigt som vi börjar slarva mer och mer. Bortalaget lyckas inte skapa särskilt många chanser men får in 2 bollar efter oskärpa i vårt egna agerande. Mot slutet lossnar det ordentligt och vi gör 3 mål de sista 3 minuterna.

Matchen slutar 9-2 till vår fördel.
Första halvlek är vi bra, noggranna i det vi gör, håller tätt bakåt och är farliga framåt.
Andra halvlek är okej. Vi gör 5 mål och släpper in 2 men vi slarvar betydligt mer och positionsspelet var stundtals inte alls bra.

Sett över hela matchen är siffrorna i underkant och vi kunde, och borde, vunnit med ännu mer.
Vi går med full pott vidare från DM-gruppspelet vilket är mer än godkänt.
Nästa match i DM är en playoffmatch som spelas 12/4.

8’ 1-0 Faris Ferizi (William Arvidsson)
20’ 2-0 William Arvidsson (Hampus Runemo)
42’ 3-0 Faris Ferizi
44’ 4-0 Ahmed Humsieh (Benjamin Larsson)
66’ 4-1
72’ 5-1 Faris Ferizi
79’ 6-1 Jacob Bylander (Faris Ferizi)
86’ 6-2
88’ 7-2 Faris Ferizi (Jacob Bylander)
90’ 8-2 Jacob Bylander (Hampus Runemo)
90’ 9-2 Hampus Runemo (Jacob Bylander)